top of page
Darko-Bageski-crop_edited_edited.jpg

DARKO BAGESKI

U sklopu 25. Međunarodne ljetne škole gitare održat će se koncert i majstorski tečaj Darka Bageskog.

Darko Bageski stekao je glazbeno obrazovanje u Skopju, Makedonija (prof. Jane Penov), i Zagrebu (prof. Xhevdet Sahatxhija). Diplomirao je na Visokoj glazbenoj školi “Franz Liszt” u Weimaru, Njemačka (prof. Jurgen Rost). Školovanje je nastavio na poslijediplomskom studiju na Nacionalnom glazbenom konzervatoriju u Solunu, Grčka, u klasi prof. Gerharda Reichenbacha, a magistrirao kod prof. Costas Cotsiolis.
  Održao je brojne koncerte i recitale u Njemačkoj, Grčkoj, Bugarskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Srbiji, Makedoniji, Italiji, Švedskoj, Kini i SAD-u, te sudjelovao na seminarima i majstorskim tečajevima sa svjetski poznatim gitaristima poput Pavela Steidela, Thomasa Millera Peringa, Laure Young, Zorana Dukića, Aniella Desideria, Nikite Koshkin, Ernesta Bitettija, Carla Marchionija, Oddaira Assada i drugih.
   Također djeluje kao solist s mnogim komornim orkestrima, kao i s Makedonskom filharmonijom. Uz brojne nagrade, dobio je i nagradu Udruge glazbenih i baletnih pedagoga Makedonije za uspješan dugogodišnji rad na polju pedagogije.
   Trenutno radi kao redoviti profesor gitare na Fakultetu likovnih umjetnosti – Glazba u Skopju. Umjetnički je direktor Tremolo Guitar Festivala u Skopju, osnivač je Ljetne akademije gitare u Ohridu i predsjednik Makedonske zajednice klasične gitare.

 

bottom of page